Glavni trg 18 

4000 Kranj 

+386 4 202 57 16 

info@gpn.si 

Razstava Draga Tršarja in Mirka Bratuše (9.7.-22.8.2020)

141mmVabimo vas na odprtje in ogled razstave akademikov in akademskih kiparjev, Prešernovega nagrajenca Draga Tršarja in nagrajenca Prešernovega sklada Mirka Bratuše, ki bo v četrtek, 9. julija 2020, ob 19. uri v Galeriji Prešernovih nagrajencev Kranj, Glavni trg 18.  

Umetnika bosta predstavila akademika dr. Jožef Muhovič in dr. Milček Komelj, razstavo pa bo odprl podžupan Mestne občine Kranj Janez Černe.

Vabljeni. 

Odpiralni čas galerije: Razstava bo na ogled do sobote, 22. avgusta 2020, med tednom od 10. do 18. ure, ob sobotah od 10. do 13. ure. Ob nedeljah, ponedeljkih in praznikih je galerija zaprta. 

jpge-vabilo.jpg

Vodenje po razstavi akademskega slikarja Živka Marušiča (20. 6. 2020)

140mV soboto, 20. junija 2020, na Poletno muzejsko noč, vas vabimo v Galerijo Prešernovih nagrajencev Kranj.

Ob 18. uri vas bodo po razstavi CARNETS popeljali Ira Marušič, Nina Jeza in dr. Andrej Medved, odlični poznavalci umetniškega ustvarjanja akademskega slikarja Živka Marušiča.

Ne zamudite priložnosti, da v galeriji še zadnjič doživite svojstven slikarski svet del na papirju Živka Marušiča.

Vabljeni!

jpge-vabilo.jpg

Voden ogled po razstavi Živka Marušiča CARNETS (21. 5. 2020)

Spoštovani,

v četrtek, 21. maja 2020, vas ob 17. uri vabimo v Galerijo Prešernovih nagrajencev Kranj.

Od 17. ure dalje si boste lahko ogledali razstavo Živka Marušiča CARNETS. Po razstavi vas bosta popeljala njena avtorja, kustosa Nina Jeza in dr. Andrej Medved.

Dogodek organiziramo v skladu s priporočili in smernicami NIJZ. Ker pa želimo zagotoviti vse potrebno za varen obisk, vas prosimo, da se dosledno držite sledečih navodil:

  • uporaba lastne zaščitne maske je obvezna;
  • ob vstopu in izstopu si je potrebno razkužiti roke;
  • ogled razstave je možen le za posameznike, družine in manjše skupine do 6 oseb;
  • upoštevati je potrebno medsebojno razdaljo najmanj 2 metra. 

Marko Arnež, Galerija Prešernovih nagrajencev Kranj

 

5. maja odpiramo Galerijo Prešernovih nagrajencev

Spoštovani obiskovalci Galerije Prešernovih nagrajencev Kranj,

s torkom, 5. maja 2020, bodo vrata galerije zopet odprta za obiskovalce. Razstavo akademskega slikarja Živka Marušiča z naslovom CARNETS podaljšujemo do 4. junija 2020.

V četrtek, 21. maja 2020, ob 17. uri s kustosoma Nino Jeza in dr. Andrejem Medvedom pripravljamo vodstvo po razstavi in predstavitev kataloga. Vabimo vas, da si razstavni katalog CARNETS ogledate v naši e-knjižnici (https://anyflip.com/bookcase/nrvzf), ki je dostopna na spletni strani GPN (https://www.gpn.si/2020/sl/). Z veseljem tudi sporočamo, da je na policah knjižnice na ogled natanko 100 monografij in katalogov, ki smo jih v elektronski obliki pripravili v času zaprtja galerije.

Prosimo vas, da pri obisku galerije upoštevate navodila, ki smo jih prejeli z Ministrstva za kulturo. Več o smernicah za načrtno in varno odpiranje javnih zavodov, ki opravljajo muzejsko, galerijsko ali knjižnično dejavnost, za obisk po izrednih ukrepih zaprtja zaradi epidemije COVID-19, si lahko preberete na spodnji povezavi:
https://www.gov.si/novice/2020-04-30-smernice-za-postopno-odprtje-muzejev-in-galerij/.

Marko Arnež, Galerija Prešernovih nagrajencev Kranj

E-knjižnica

Spoštovani obiskovalci Galerije Prešernovih nagrajencev,

z akad. slikarjem Markom Tuškom,  ki z galerijo sodeluje že od samega začetka, smo začeli pripravljati E-knjižnico GPN. Na njene police bomo postavili vse monografije, pesniške zbirke, kataloge in zloženke, ki smo jih izdali v času delovanja galerije. Vabimo vas, da sežete po publikacijah in se prepustite umetniškemu svetu Prešernovih nagrajencev in nagrajencev Prešernovega sklada.

Marko Arnež

knjizna polica

Razstava nagrajenca Prešernovega sklada Živka Marušiča: CARNETS (12. 3. - 20. 6. 2020)

138mV četrtek, 12. marca 2020, vas ob 19. uri vabimo v Galerijo Prešernovih nagrajencev Kranj na odprtje razstave del akademskega slikarja in nagrajenca Prešernovega sklada

Živka Marušiča.

Razstava z naslovom CARNETS odstira vpogled v Marušičeve dnevniške zapise v obliki skic in del na papirju.

Umetnika bosta predstavila likovna kritika in poznavalca avtorjevega dela Nina Jeza in dr. Andrej Medved, razstavo pa bo odprl župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec.

Vabljeni.

jpge-vabilo.jpg

   MO Kranj   Gorenjski muzej   facebook