Glavni trg 18 

4000 Kranj 

(04) 202 57 16 

info@gpn.si 

Srečanje z Dragom Tršarjem in Mirkom Bratušo (9. 9. 2020)

142mV sredo, 9. septembra 2020 vas ob 18. uri vabimo na srečanje z akademikoma in akademskima kiparjema, Prešernovim nagrajencem Dragom Tršarjem in nagrajencem Prešernovega sklada Mirkom Bratušo.

Sledil bo nastop multimedijskega umetnika Lada Jakše z avtorsko glasbo in multivizijo na temo razstavljenih del.

Vabljeni.

Podaljšanje razstave in srečanje z avtorjema

Obveščamo vas, da je razstava Draga Tršarja in Mirka Bratuše podaljšana do petka, 9. oktobra 2020.

V sredo, 9. septembra 2020, pa vas ob 18. uri vabimo na srečanje z avtorjema razstave Dragom Tršarjem in Mirkom Bratuša. Sledil bo nastop multimedijskega umetnika Lada Jakše z avtorsko glasbo in multivizijo na temo razstavljeni del.

Vabljeni.

Razstava Draga Tršarja in Mirka Bratuše (9.7.-22.8.2020)

141mmVabimo vas na odprtje in ogled razstave akademikov in akademskih kiparjev, Prešernovega nagrajenca Draga Tršarja in nagrajenca Prešernovega sklada Mirka Bratuše, ki bo v četrtek, 9. julija 2020, ob 19. uri v Galeriji Prešernovih nagrajencev Kranj, Glavni trg 18.  

Umetnika bosta predstavila akademika dr. Jožef Muhovič in dr. Milček Komelj, razstavo pa bo odprl podžupan Mestne občine Kranj Janez Černe.

Vabljeni. 

Odpiralni čas galerije: Razstava bo na ogled do sobote, 22. avgusta 2020, med tednom od 10. do 18. ure, ob sobotah od 10. do 13. ure. Ob nedeljah, ponedeljkih in praznikih je galerija zaprta. 

jpge-vabilo.jpg

E-knjižnica

Spoštovani obiskovalci Galerije Prešernovih nagrajencev,

z akad. slikarjem Markom Tuškom,  ki z galerijo sodeluje že od samega začetka, smo začeli pripravljati E-knjižnico GPN. Na njene police bomo postavili vse monografije, pesniške zbirke, kataloge in zloženke, ki smo jih izdali v času delovanja galerije. Vabimo vas, da sežete po publikacijah in se prepustite umetniškemu svetu Prešernovih nagrajencev in nagrajencev Prešernovega sklada.

Marko Arnež

knjizna polica

   MO Kranj   Gorenjski muzej   facebook