Glavni trg 18 

4000 Kranj 

(04) 202 57 16 

info@gpn.si 

Prešernov nagrajenec Miha Maleš

Razstava Prešernovega nagrajenca Mihe Maleša (7.3.-14.4.2023)

177mVabimo vas na odprtje in ogled razstave akademskega slikarja, Prešernovega nagrajenca Mihe Maleša z naslovom Figuralika v grafičnem in slikarskem opusu, ki bo v torek, 7. marca 2023, ob 18. uri v Galeriji Prešernovih nagrajencev Kranj, Glavni trg 18.

Umetnika bo predstavila umetnostna zgodovinarka Breda Ilich Klančnik.

Vljudno vabljeni.

Razstava bo na ogled do petka, 14. aprila 2023.

Odpiralni čas galerije: med tednom od 10. do 18. ure, ob sobotah od 10. do 13. ure. Ob nedeljah, ponedeljkih in praznikih je galerija zaprta.

pdfe-vabilo.pdf

Shod muz na kranjskem Parnasi 2023

Shod muz na kranjskem Parnasi - srečanje s Prešernovimi nagrajenci 2023

176mVabimo vas na druženje s Prešernovimi nagrajenci, ki bo v sredo, 8. februarja 2023.

Ob 16.15 bo v Galeriji Prešernovih nagrajencev Kranj, Glavni trg 18, recital Anje Štefan, pesnice in pripovedovalke, nagrajenke Prešernovega sklada 2022.

Sledi odprtje fotografske razstave Toneta Stojka Portreti Prešernovih nagrajencev 2023.

Srečanje se bo nadaljevalo ob 18. uri v Prešernovem gledališču Kranj, na Glavnem trgu 6, kjer bo pogovor z nagrajenci vodila Patricija Maličev.

Nagrajence bodo nagovorili Janez Černe, podžupan Mestne občine Kranj, akademik prof. dr. Jožef Muhovič, predsednik Upravnega odbora Prešernovega sklada, in dr. Asta Vrečko, ministrica za kulturo Republike Slovenije.

jpge-vabilo.jpg

 

Nagrajenka Prešernovega sklada Anja Štefan

Razstava Že od jutra si prepevam (2.12.2022-11.2.2023)

174mV petek, 2. decembra 2022, na predvečer rojstva Franceta Prešerna, vas ob 17. uri vabimo v Galerijo Prešernovih nagrajencev Kranj.

Pridružite se nam na odprtju razstave z naslovom Že od jutra si prepevam in predstavitvi Anje Štefan, letošnje nagrajenke Prešernovega sklada.

Anja Štefan se bo na razstavi predstavila kot pesnica in pripovedovalka, njene zgodbe pa bodo v podobah predstavile ilustratorke in ilustratorji Zvonko Čoh, Jelka Godec Schmidt, Ančka Gošnik Godec, Marjanca Jemec Božič, Tomaž Lavrič, Polona Lovšin, Marjan Manček, Jelka Reichman, Hana Stupica in Ana Zavadlav.

Nagrajenko in ilustratorke ter ilustratorje bosta predstavila Nataša Konc Lorenzutti in Pavle Učakar. Razstavo bo odprl župan Mestne Občine Kranj Matjaž Rakovec.

Vabljeni!

jpge-vabilo.jpg

E-knjižnica

Spoštovani obiskovalci Galerije Prešernovih nagrajencev,

z akad. slikarjem Markom Tuškom,  ki z galerijo sodeluje že od samega začetka, smo začeli pripravljati E-knjižnico GPN. Na njene police bomo postavili vse monografije, pesniške zbirke, kataloge in zloženke, ki smo jih izdali v času delovanja galerije. Vabimo vas, da sežete po publikacijah in se prepustite umetniškemu svetu Prešernovih nagrajencev in nagrajencev Prešernovega sklada.

Marko Arnež

knjizna polica

Zavarovalnica Triglav, d.d. 
  MO Kranj   Gorenjski muzej   facebook